Условия за доставка

Условия за доставка и връщане

Доставка

Поръчките, направени чрез онлайн магазина ALBA.BG, се доставят чрез куриерските фирми Econt или Speedy. Срокът за обработка на поръчките е до 1 работен ден. В рамките на този срок член на екипа следва да се свърже с клиента на посочения телефонен номер за потвърждаване на поръчката.

Срокът за доставка е съгласно условията на избраната от клиента куриерска фирма.

Всички поръчки се доставят с опция „Преглед“ и „Тест“. В случай, че с една поръчка са сключени договори за покупко-продажба на повече от един от продукт, клиентът може да приеме всички или само част от продуктите. Другите връща обратно за своя сметка.


При покупка на продукти на обща стойност над 99 лева доставката е безплатна до офис на Econt или Speedy.


За всички покупки на обща стойност под 99 лева клиентът заплаща цена за доставка, съгласно актуалните тарифи на избраната куриерска фирма.


Връщане

В рамките на 14 дни от датата на доставка клиентът може да върне всички или част от продуктите от една поръчка. Връщането е за сметка на клиента с куриерска фирма по избор.

Преди да изпрати продуктите обратно, клиентът следва да попълни стандартния формуляр за връщане  на продукти. Служител на онлайн магазина ще се свърже с него, за да се уточнят детайлите за връщане.

Заплатената сума за върнатия продукт се възстановява в рамките на 14 дни от получаване на пратката. Начинът за възстановяване се уточнява между двете страни.


В случай, че първоначалната поръчка покрива условията за безплатна доставка до офис на куриер, но след връщане на част или на всички продукти крайната сума на реализираната поръчка е под 99 лева, онлайн магазинът си запазва правото да си удържи направените разходи за доставка от сумата за възстановяване!


В случай, че стоката е с нарушен търговски вид, който не позволява повторната й продажба, ALBA.BG си запазва правото да откаже възстановяване на сумата.